La nostra és una petita història d’emprenedoria, plena d’esforç, dedicació i superació.

Els origens:

En Jaume Almirall i Olivella va néixer el 1926 a Vilafranca del Penedès. Als 5 anys la família es traslladà a viure a Sant Sadurní. El seu pare, carreter i pagès de professió, aconseguí l’arrendament d’una vinya al paratge de “Les Rovires” i es dedicà al seu conreu i començà l’elaboració de vi al celler de la casa del carrer Diputació on vivien.

Les primeres botelles de cava:

El 1950 el jove i emprenedor Jaume realitzà el seu primer tiratge de cava usant el vi de la collita pròpia. L’ofici el va aprendre a les caves Gramona, on hi va treballar des de l’acabament dels seus estudis fins a finals del anys 70′. Durant tots aquests anys va compaginar la seva jornada laboral amb el conreu de la vinya i l’activitat creixent del seu propi celler els vespres i caps de setmana.

La consolidació d’un petit celler:

El 1980, l’elaboració de cava al seu petit celler havia pres tal dimensió que s’hi hagué de dedicar per complet.
Aquesta puixança va ser factible gràcies a la col.laboració i l’esforç imprescindibles de la Pilar, amb qui s’havia casat el 1958, i qui va fer possible tirar endavant la familia amb els 5 fills i el negoci familiar del cava.

El reconeixement de la feina ben feta:

El què havia començat com un petit complement de l’activitat vitivinícola de la família, en pocs anys n’esdevingué l’activitat principal. I és que el petit cercle de primers clients-amics es va anar eixamplant i extenent, de mica en mica, i va fer possible que botelles sorgides d’aquell petit celler arrivessin a tots els racons de Catalunya i molt més enllà.
Qui li havia de dir al pare que amb el temps del seu petit celler en sortirien botelles de cava que viatjarien per gairebé tot el món i que s’arrivarien a destapar a Shanghai!

El present:

Avui, els seus fills, continuem conreant la vinya del nostre avi, i seguim elaborant el cava amb la passió i els valors que ens ha sabut transmetre el pare, seguint el seu exemple i les experiències que hem viscut al celler de casa nostra des que érem uns nens petits.
En essència el procés continua essent el mateix que aquell llunyà 1950, havent-hi adaptat els avenços tècnics per a facilitar totes les tasques més feixugues i millorar la seguretat de les operacions manuals.

 

 

Una petita història que ha estat possible gràcies a la fidelitat i estima de tots els clients i amics que ens han acompanyat durant tots aquests anys, el millor reconeixement a l’esforç i dedicació del Jaume i la Pilar, i l’impuls per continuar-la.